Kuva

Kuva

torstai 16. maaliskuuta 2017

Vähän väreistä

Väreistä voi olla montaa mieltä. Yksi tykkää värien leiskumisesta, toinen liputtaa neutraaliuden puolesta. Myös eri elämänvaiheissa värimaku saattaa muuttua ja jopa heittää ihan kuperkeikkaa. 

Parikymppisenä olin kirkkaiden värien ystävä. Se oli silloin myös varsin helppoa, sillä kaupoissa oli värikkäitä vaatteita runsaasti. Minulla oli mm. kirkkaanpunainen bleiseri ja sähkönsiniset housut. Sittemmin aloin käyttää neutraalimman värisiä vaatteita. Lasten ollessa pieniä, minulla oli enimmäkseen valkoisia ja vaaleanruskeita vaatteita. Mutta aika menee eteenpäin ja mieltymykset muuttuvat. Nyt saattaa taas olla värien aika. 


Joskus saa iloisia yllätyksiä. Mies toi reissultansa tuliaisina kaksi kaunista vaatekappaletta. Huiviin ihastuin saman tien. Siinä oli juuri sellaisia värisävyjä, joista tykkään. Kaunista ja hehkuvaa oranssia, punaista sekä sinistä. Upeaa. Juuri jotakin tuollaista olenkin ollut vailla. 


Mekkokin on aika kiva. Erilainen. Se ei ole niin värikäs kuin mitä olen näitä Desigualin vaatteita kaupassa aiemmin nähnyt. Mutta pääsee kyllä käyttöön kunhan ilmat vähän lämpenevät.

Millaisista väreistä sinä pidät? Oletko pysynyt uskollisena samoille väreille vai onko makusi muuttunut matkan varrella?


14 kommenttia:

 1. Tuohon huiviin ihastuisin minäkin! Olen värianalyysin mukaan kevät ja lämpimät, raikkaat värit ovat aina olleetkin mieleisiäni, etenkin oranssin sävyt. Nyt harmaannuttuani on myös sininen palanut kuvioihin:)

  Kaunis on tuo kotelomekkokin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin nuorena olevani kesä värianalyysin mukaan mutta taidan olla kevät minäkin. Lämpimät ja kirkkaat värit ovat myös minun lemppareitani. :)

   Poista
 2. Muistan ihan nuorena oli sininen lempivärejäni...oikein kunnon kirkas sininen, sitten tuli mausta. Vasta nyt vanhempana ovat värit alkaneet miellyttää....oranssi kaulaliina on nytkin käytössä..:)

  VastaaPoista
 3. Upean leiskuva huivi ja kyllä minä tuon mekonkin mielelläni ylleni laittaisin.
  Tykkään väreistä, etenkin puhtaista perusväreistä. Silti valtaosa talvikauden vaatteista on nykyisin mustia. Ehkä siihen on syynä se, että pyrin hankkimaan vähemmän vaatteita ja sellaisia, joita voisi helposti yhdistellä toisiinsa. Kesällä, lomalla ja asusteissa värit saavat olla voimakkaita. Värimaailma kyllä muuttuu aikojen saatossa ja erilaisia kausia on ollut useitakin. Jonkin verran värivalintoihin vaikuttaa myös muoti, sillä jos joku mieliväri on poissa muodista, sitä on tosi vaikea mistään kaupasta löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muoti kyllä varmaan vaikuttaa. Tulee enimmäkseen ostettua sitä mitä helposti kaupasta saa.

   Poista
 4. Kylläpä on ihanat värit, hienot asut.
  Mä tykkään kans väreistä, ei paljon ole muuttunut matkan varrella.
  Tietenkin pidän myös bling, blingistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värikkäät vaatteet piristää ihanasti. Varsinkin näin keväällä. :)

   Poista
 5. Ihanat tuliaiset, huivissa on herkulliset värit, mekko on myös kivan näköinen.
  Parikymppisenä oli pitkä tummanvihreä kausi, sen jälkeen tummanruskeaa sekä beessiä.
  Nyt rakastan värejä, oranssia, keltaista, aprikoosia, terrakottaa, taitaa olla näitä värejä joita löytyy hedelmistä.
  Värejä löytyy myös kotoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies taitaa jo tuntea makuni hyvin. :) Minustakin on kiva laittaa vähän väriä kotiin. Varsinkin talvisaikaan kun on muuten niin harmaata ja pimeää.

   Poista
 6. Myös väriyhdistelmät on olleet tärkeitä elämän varrella. Esimerkiksi musta ja keltainen kakksikymppisenä. Ykskaksi kaiken piti olla ruusunpunaista, siitä kymmenen vuoden päästä vihreänsinistä, väriä kai sanotaan petroolin siniseksi. Ilmeisesti ovat värejä joista imen voimaa.
  Ihastuttavia vaatteita sinulla, ilo silmälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On väriyhdistelmilläkin väliä. Kaikki värit ei sovi niin hyvin yhteen kuin jotkut toiset.

   Poista
 7. Ihanat huivi ja mekko! Itse pidin nuorempana voimakkaampia värejä, nykyään hillitympiä. Mutta toisaalta pidän kyllä esim. keltaisesta ja oranssista, ja varsinkin vähän murretun oransseja vaatteita minulla on nykyäänkin. Keltaista väriä en muuten käytä, mutta pidän keltaisista kukista yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oranssi on minunkin suosikkivärini nykyään ja keltaiset kukat on keväällä aivan ihania. Kuin pieniä aurinkoja. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!