Kuva

Kuva

maanantai 28. marraskuuta 2016

Epäonnistuneita kuvia

Katselin huvikseni viime kesän kuvia ja valitsin sieltä viisi ei niin hyvää kuvaa. Aina ei kuvat onnistu ja suoraan sanottuna enemmän tulee niitä epäonnistuneita kuin onnistuneita kuvia. Nyt digikameroiden aikana on kyllä kiva, että kuvia voi räpsiä sieltä ja täältä huolettomammin ja sitten katsoa, että onnistuiko mikään. 

Mutta toisaalta, ehkä siitä huolettomuudesta on haittaakin. Ei tule niin tarkasti mietittyä ja sommiteltua kuvaa kun aina voi ottaa uusia ja uusia otoksia vaikka kuinka paljon, eikä se maksa mitään. 

Mikä näissä sitten on mielestäni vikana?
Tämä kuva on tylsä ja ehkä kontrastia lisäämällä tähän voisi saada enemmän elävyyttä. Tai sitten ei. Yritin saada rypsipellosta sellaista vaikuttavaa kuvaa minkä silmillä näin mutta kuvaan se ei tallentunut.
Tässä on kiva pieni koskiaihe mutta olen ottanut sen liian läheltä. Vähän väljempi rajaus olisi antanut kuvalle enemmän tilaa hengittää. Kuvasta ei myöskään käy ilmi, että mikä sillanpätkä siinä oikein näkyy.
Liian vähän valoa. Nappasin kuvan kiehtovan näköisestä rakennuksesta. En yhtään tiedä onko se yksityisasumus vai joku edustustila.
Olisi pitänyt nyppiä kuihtuneet kukanosat pois ennen kuvaamista. Eikä tarkennuskaan ole ihan kohdallaan.
Tylsyyden lisäksi valotus on pielessä tässäkin. Aurinko paistoi hyvin kirkkaasti ja minua kohden.

Mutta oppia ikä kaikki, kuten sanotaan ja harjoitus tekee mestarin. Ehkä. 

Nyt on tännekin taas satanut hitunen lunta. Pitäisi ehtiä ulos kuvaamaan päivänvalolla mutta en tiedä koska siinä onnistun. Onneksi päivät alkavat jo heti joulun jälkeen pidentyä ja kevättä kohti sitten taas mennään.


10 kommenttia:

 1. Itsekin otin syksyllä rypsipellosta kuvan ja se keltainen värikyllyys ei siihen kyllä tallentunut ollenkaan. Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei onnistu mutta joskus jokin kuva onnistuukin ihan vahingossa. Mukavaa viikon alkua myös sinulle!

   Poista
 2. Rypsipellon värikylläisyyttä on lähes mahdoton kuvata niin, että kuva vastaisi sitä mielikuvaa ja tuntumaa mitä kuvan ottajalla on, luulen. Tuo valon kanssa yhteiselo ei ole myöskään kovin helppoa, onneksi on digikamera, jotta surutta voi ottaa kuvia ja sitten poistella kaikki mitkä ei miellytä. Aina on hyvä, kun huomaa että on opittavaa :D Kuvaaminen on kuitenkin niin mukava harrastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan on digikamera. Valokuvaaminen on nyt niin paljon antoisampaa kun voi vapaammin tehdä kaikenlaisia kokeiluja. :)

   Poista
 3. Se on tosiaan ongelma, ettei usein saa kuvaan sitä, mitä silmä siinä näkee, mutta pidin näistä kuvista kyllä. Ja senkin olen huomannut, että joskus voi tarvita johonkin juttuun sellaistakin kuvaa, mistä ei alunperin pitänyt olla mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Joskus hassuillekin kuville löytyy myöhemmin käyttöä. Kaikkia vähän huonompia ei heti kannata tuhota.

   Poista
 4. Rypsipelto on kaunis. Meidän lähellä ei niitä ole. Autosta taasen on vaikea ottaa kuvaa, varsinkin kun ajetaan lujempaan. Minusta sinun kuvasi on hienot. Mä en tajua edes nyppiä kuihtuneita kukkia pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä kuvatessa niitä kuihtuneita kukan terälehtiä huomannut. Vasta jälkikäteen ja sitten ne rupesivat häiritsemään. :) Mutta toisaalta, ei liiallinen täydellisyyskään aina tee kuvasta hyvää.

   Poista
 5. Hyviä kuvia kaikki...ei ainakaan minun silmiini epäonnistuneita. Tosin olen aika kriittinen omia kuviani kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ehkä sitä itse katseleekin omia kuvia paljon kriittisemmin kuin muut. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!