Kuva

Kuva

lauantai 3. syyskuuta 2016

Pieniä alkuja

Rahapuu on mielestäni viehättävä huonekasvi ja niinpä ostin sellaisen viime syksynä. Vakaana aikeena oli onnistua sen hoidossa mutta toisin kuitenkin kävi. Kasvi tiputti lehden toinen toisensa perään ja lopulta oli jäljellä vain tupsu latvassa, josta äkkiä pelastin niin monta lehteä kuin pystyin. 

Laitoin ne multaan ajatellen, että katsotaan miten käy. Saintpaulioita olen lehtipistokkaista onnistunut lisäämään. Tämä tapahtui muistaakseni helmikuussa. Päivät sitten vierivät eteenpäin ja kuukaudet vaihtuivat. Mitään ei tapahtunut. Kastelin silloin kun muistin. 
Sitten vähitellen kesän aikana alkoi pienen pieniä lehtiä nousta näkyviin mullasta. Mutta kasvu on ollut hyvin hidasta ja vasta nyt ne ovat olleet sen kokoisia, että saatoin erotella ne omiksi osioikseen ja laittaa uudelleen ruukkuun. Nyt vaan jännityksellä odotan, että olenko onnistunut kasvattamaan uuden rahapuun itselleni. Tai vielä parempi, useita. Yksi rahapuun taimi on jo lähtenyt reippaaseen kasvuun. 

Rahapuun hoito-ohjeet löytyvät viime syksyn postauksesta. http://kaksi-huonetta.blogspot.fi/search/label/rahapuu 


10 kommenttia:

 1. Kyllä nuo minusta hyviltä aluilta näyttää:) Joskus saa kasvun ihmetta odottaa kauan ja luulee jo ettei mitään tapahdukaan. Ja sitten yht'äkkiä se onkin siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo heittämässä niitä pois kun huomasin, että on sieltä jotakin vihreää sittenkin tulossa. Joskus näköjään kannattaa vaan odottaa kärsivällisesti.

   Poista
 2. Hienoa, että sait rahapuun kasvuun!
  Toivottavasti kasvaa isoksi!
  Mukavaa sunnuntai päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon myös, että piskuiset taimet jaksavat kasvaa. Saahan kaupasta tietysti uusiakin mutta on hauskaa jos huonekasveissa on vähän "omaa" tuotantoakin.
   Mukavaa päivän jatkoa sinnekin!

   Poista
 3. Rahapuuta ole miettinyt ostaa monta kertaa, mutta taas se on jäänyt. Ostin pikkasen saman tyyppisen Ikeasta, jotenka katsotaan mitenkä se menestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se menestyy. Mehikasvit on kivoja kasveja.

   Poista
 4. Elävältä näyttää :). Rahapuu on loistokasvi, kun sen kastelun voi melkein unohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps. Niin näyttää. :) Mutta kasvaa vaan kovin hitaasti.

   Poista
 5. Tykkään myös rahapuusta. Terhakalta näyttävät alut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niistä nyt varmaan jotakin tulee jos en kastele pilalle.

   Poista

Kiitos kommentistasi!