Kuva

Kuva

lauantai 6. elokuuta 2016

Uspenskin katedraali

Kiinnostavia maamerkkejä Helsingin keskustan katukuvassa on myös Uspenskin katedraali. Jos liikkuu Kauppatorin tuntumassa, ei voi olla huomaamatta komeaa punatiilistä kirkkorakennusta, joka on Helsingin ortodoksisen seurakunnan pääkirkko. Se on valmistunut vuonna 1868 ja sen sanotaan olevan Länsi-Euroopan suurin ortodoksinen kirkko. Katedraali sijaitsee meren äärellä Katajanokan kalliolla ja on näkyvä osa satamamaisemaa.


Vaikka en olekaan ortodoksi niin otin Uspenskin katedraalista kuvia kilpaa kaikkien turistien kanssa eräänä iltana sielläpäin liikkuessani. Lukemattomia kertoja olen siitä ohitse kulkenut katedraalia ihaillen mutta tällä kertaa oli kamera mukana. Koska oli jo myöhä oli tyydyttävä vain ulkokuviin.


14 kommenttia:

 1. Olen käynyt kerran tuossa kirkossa, siellä sisällä ei saanut kuvata, mutta kyllä siellä kuvia joku otti, upeahan se on, miksikähän kaikkion siellä kultaa, niinkuin oli Tampereenkin ortodoksi kirkon sisällä, jossa muutama päivä sitten kävin, se on kans katsomisen arvoinen kirkko myöskin ulkoa päin, seon ihan rautatien vieressa melkein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy käydä tuota kirkkoa katsomassa sitten kun käyn Tampereella. Kiitos vinkistä. :)

   Poista
 2. Tällaiset rakennukset ovat hienoja ja arvokkaita. Harmi vain, kun ei saa aikaiseksi käydä useammin katselemassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. On meillä sentään joitakin hienoja rakennuksia kotimaassakin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin on. Varsinkin kun se on kallion päällä niin se näkyy kauas.

   Poista
 4. En tiennytkään, että se on Länsi-Euroopan suurin ortodoksinen kirkko. Komea se kyllä on. Kerran olen käynyt siellä sisällä, siellä oli silloin häät, mutta taka-alalla oli turistejakin katselemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan. Länsi- ja Pohjois-Euroopan suurimmaksi ortodoksiseksi kirkoksi sitä sanotaan. Tarkistin asian seurakunnan omilta sivuilta. :) Olisin kyllä luullut, että jossakin olisi ollut suurempiakin.

   Poista
 5. Erittäin näyttävän näköinen ja kaunis tuo kirkko on. En tiennytkään minäkään ennestään, että se on sillä tavoin suurin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei ulospäin näytä erityisen suurelle mutta ehkä se sitten kuitenkin on.

   Poista
 6. Heinäkuun alussa kävin ihailemassa kyseistä kirkkoa. Se on kaunis ulkoapäin ja sama juhlava kauneus jatkui sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mukavaa, että meillä Suomessakin on joitakin erityisen kauniita rakennuksia.

   Poista

Kiitos kommentistasi!