Kuva

Kuva

keskiviikko 31. elokuuta 2016

Syksyn merkkejä

Mistä ensimmäisenä huomaa, että kesä on lopussa ja syksy on lähellä? Mitkä ovat sellaisia merkkejä, joista alkaa ajatella, että nyt on syksy? 

Joinakin vuosina kun kesä on lämmin ja aurinkoinen ei edes huomaa syksyn lähestyvän. Toki illat pimenevät jo heinäkuussa mutta muuten saattaa tuntua pitkään ihan kesälle. Aloin miettimään asiaa kun katselin keltaisena loistavia pensashanhikkeja teiden varsilla. 

Pensashanhikkien kukinta taitaa olla minulle sellainen lähestyvän syksyn merkki. Monesti ne alkavat kukkia jo heinäkuussa mutta elokuussa kukinta on selvästi runsaampaa ja siihen kiinnittää huomiota. Keltaiset kukat ovat kuin viimeinen pieni auringon pilkahdus ennen pimeää vuodenaikaa ja talvea.


Myös pihlajan punaiset marjat tuovat mieleeni syksyn. Asuin yhtenä syksynä asunnossa, jossa oli pihlaja keittiön ikkunan edessä. Pihlaja oli aika pieni mutta siihen oli tullut paljon marjoja. Sitä oli kiva katsella keittiössä touhutessa. 

Sitten eräänä aamuna pihlajaan pölähti parvi tilhiä. Suit sait sukkelaan oli pihlajan marjat kadonneet parempiin suihin eikä jäänyt kuin muutama hassu marja jäljelle tilhien vierailusta. Niin on kaunis ja hyödyllinen puu tuo pihlajakin.


10 kommenttia:

 1. Ihania syksyn värejä. Sitten vain ruskaa odottelemaan. Täällä päin kylläkin monet lehtipuut tai ainakin koivut ovat menneet ruskeiksi, joten saa nähdä tuleeko kunnon ruskaa ollenkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on näkynyt ihan ruskealehtisiä puita. Katsotaan nyt sitten kuinka ruskan kanssa käy.

   Poista
 2. Pihlaja on kyllä kaunis puu kaikkina vuodenaikoina.

  VastaaPoista
 3. Minäkin pihakoivua tänään katselin ja se on nyt kaksivärinen; sillätavoin sekaisn keltaista ja vihreää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaisia koivun lehtiäkin lentelee jo kovasti.

   Poista
 4. Mulla ei hanhikit kuki tänä vuonna. Pantiin alas asti aika myöhään kesällä.
  Ehkä ens vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna kukkivat sitten varmaan entistäkin innokkaammin.

   Poista
 5. Tänä vuonna onkin paljon pihlajanmarjoja!
  Mukavaa perjantai päivää sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!