Kuva

Kuva

torstai 18. elokuuta 2016

Kaikenlaisia lintusia

Kuvasin vähän lintuja kun niitä on nyt liikkeellä tavallista enemmän ja ihmekös tuo kun lintujen syysmuutto alkaa olla kovasti käynnissä. Hurjaa kuinka äkkiä kesä menikin! Kovalla tohinalla tänne saapui valtavasti erilaisia lintuja pesimään ja jo nyt ne alkavat lähteä pois. 

Googlea, linnut.luontoportti.fi sivustoa ja kuvan suurennustoimintoa apuna käyttäen yritin tehdä tunnistuksia. Langalla istuvista linnuista en ole yhtään varma, että mitä ne oikein on. Olen tutkinut rastaiden värityksiä ja sitten mietin, että jos ne onkin kottaraisia. Ne voisivat olla sellaisia nuoria kottaraisia kun ovat vähän pörröisiä ja väritys ei ole vielä ihan muotoutunut. 

Kolmannen kuvan lintu näyttää jollekin lokille. Mustan päälaen takia arvelen sen olevan tiira. Alemmissa kuvissa lentää ehkä kurki tai joku haikara. Luullakseni harmaahaikara, koska nokka on aika pitkä ja väritys tuollainen tummempi. 

Lintujen bongailu on hauskaa puuhaa. Pikkuhiljaa siihen pääsee enemmän sisälle ja lintujen tunnistaminenkin rupeaa sujumaan paremmin. Ehkä. No vähitellen. Mutta ulkona ja luonnossa tulee liikuttua, mikä on erittäin virkistävää ja hyödyllistä.
20 kommenttia:

 1. Langalla keikkujat taitavat olla kottaraisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta. :) En sitten ollut aivan hakoteillä.

   Poista
 2. Itse olen aivan onneton tunnitamaan lintuja:( Mutta olet saanut hienot linturivistöt kuvaan. Siinäkö niillä on jo matkajärjestelyt suunnitteilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Siinä ne langalla nököttivät varmaankin matkasuunnitelmia tehden. :)

   Poista
 3. ihana katsella näin hyviä kuvia. Kiva kuva toi missä linnut istuu langalla.

  VastaaPoista
 4. Kivoja lintukuvia. Surullista vain, että linnut ovat jo noin lähtövalmiudessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Mutta onneksi kaikki eivät lähde ihan yhtäaikaa ja jäähän tänne sentään talveksi joitakin lintuja.

   Poista
 5. Hauskoja ja kauniita kuvia! Lintujen tarkkailu on todella mielekästä puuhaa, varsinkin kun lintupopulaatio koostuu niin monenlaista viuhtojasta. En ole kovinkaan haka lintulajien tunnistamisessa, mutta onneksi kaikessa kehittyy vuosien varrella.

  Ei parempaa tapaa viettää aikaa kuin haahuilla luonnossa ja tutkia aarteita, jotka silmien eteen osuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Olen aivan samaa mieltä, että luonnossa on hauska liikkua ja tutkia kaikkea kiinnostavaa mitä eteen osuu. Ja linnuissa tosiaan riittää tarkkailtavaa ja muissakin eläimissä.

   Poista
 6. Tarkasti ne linnut osavat määrittää henkilö- tai siis lintukohtaisen etäisyytensä tuossa langalla istuessaan. Säännöllisen pituiset välit.

  Kesä taisi tosiaan mennä, mutta onneksi on ihanaa alkusyksyä vielä jäljellä. Omppuja, luumuja, kivat ilmat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tällä hetkellä on kivat ilmat taas. :)

   Poista
 7. Olen kiinnittänyt myös huomiota siihen, että lintujen istuessa langalla niiden välit ovat säntilliset, mistähän johtunee?

  Lintukuvat ovat aina tosi kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä linnuillakin on joku sellainen henkilökohtainen reviiri kuten ihmisilläkin. Mutta totta on, että yleensä ne ovat hyvin tasaisen välimatkan päässä toisistaan, kun istuvat aidalla tai langalla.

   Poista

Kiitos kommentistasi!