Kuva

Kuva

perjantai 12. elokuuta 2016

Elokuun taivas

Elokuussa aurinko laskee jo nopeasti. Pimeä tulee aivan liian varhain ja ihan yhtäkkiä. Enää ei auringon ja liiallisen valoisuuden takia tarvitse myöhään valvoa. Helsingissä aurinko laskee tänään jo noin puoli kymmenen aikaan. Päivän pituuskin on enää vajaat 16 tuntia. 

Otin eräänä iltana tällaisen kuvan auringonlaskusta mutta sitten luin uutisista, että kannattaa tähyillä taivaalle myös pimeän tultua. Perseidien meteoriparvi näkyy joka vuosi elokuun puolivälissä. Tänä vuonna tähdenlennot voivat näkyä tavallistakin näyttävämpinä ja erityisesti nyt perjantain ja lauantain välisenä yönä.
Jos tähtitaivas kiinnostaa niin sitten vain tähdenlentoja katselemaan pimeän tultua. Toivottavasti on sopivan selkeä yö. Mukavaa viikonloppua!


12 kommenttia:

 1. Tosi upee kuva taivaan rannasta. Jospa muistais katsoa tähtiä.

  VastaaPoista
 2. On todella upea kuva. Sieltä löytyy monenlaista väriä.

  VastaaPoista
 3. Mahtavat värit! Valaistuksen muuttumisen todella huomaa kun yritän ottaa blogikuvia. Nyt joutuu jo vähän miettimään missä ja milloin kuvaa. Kesällä pystyi ottamaan kuvia sisällä vaikka keskellä yötä. Se vähän harmittaa, vaikka muuten alkusyksystä pidänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Sisäkuviin alkaa jo tosiaan tarvita enemmän valoa, se on ihan totta. Huomattu on täälläkin.

   Poista
 4. Eilen juuri katselin taas kerran pilviä ja taivasta...miten kauniita ovat nekin. Yöllä satoi, joten taivas oli pilvessä...ei nähnyt mitään upeita esityksiä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin oli taivas enimmäkseen pilvessä. Puolen yön jälkeen kurkistelin taivaalle mutta mitään ei näkynyt. :)

   Poista
 5. Hienot värit kuvassa. Minä aina suunnittelen tarkkailevani noita ilmiöitä, mutta sitten kymmenen aikaan viimeistään tyyny vie voiton :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonlaskut on välillä aika värikkäitä. :)
   Niin käy usein minullekin, että uni vie voiton. Tai sitten kun jaksaa herätä niin taivas onkin pilvessä eikä mitään näy.

   Poista

Kiitos kommentistasi!