Kuva

Kuva

maanantai 25. heinäkuuta 2016

Vähän lehmistä

Tuntuu, että jotkut asiat muuttuvat ja jäävät historiaan ihan huomaamatta. Usein vasta paljon myöhemmin huomaa muutoksen. Esimerkiksi lapsuuden kesämaisemiini kuuluivat pelloilla laiduntavat lehmät ihan itsestään selvästi. Heti kun käännettiin auton nokka kohti maaseudun kesänviettopaikkaa, pääsi myös näkemään paljon lehmiä matkan varrella ja etenkin sitten määränpäässä.

Nykyään näen hevosia useammin. Erilaisia hevostiloja tuntuu olevan paljon. Lehmät alkavat olla harvinaisempi näky ja siksipä pitikin pysähtyä ottamaan kuvia kun viimeksi niitä näin. Minulla ei taida olla ainuttakaan kuvaa lehmistä, joten oli jo korkea aika paikata tämä puute.


Eivät nämä lehmät ihan saman näköisiä ole kuin ne lapsuuteni lehmät, joihin tein lähempää tuttavuutta. Silloin oli enemmän sarvettomia ja yksivärisiä ruskeita sekä mustia. 


13 kommenttia:

 1. Sama huomio täällä meillä, paljon hevosia ja vähän lehmiä. Onneksi niitä kuitenkin vielä on. Maitokiintiöitä pitää koko ajan laskea ja sitten sitä maitoa tuodaan ulkomailta :) Tuonkin suhteen voisi olla omavarainen. Kivat kuvat,tykkään lehmistä.

  VastaaPoista
 2. Totta...nykyisin, kun näkee lehmiä laitumella, sitä katselee, kuin suurempaakin ihmettä...Niin ne ajat muuttuvat!

  VastaaPoista
 3. Katoavaa perinnettä. Mikähän on syynä ettei lehmiä enää näy? Ehkä maitotilojen koon kasvu, ja yhä harvempi pitää vain muutamaa lehmää?

  VastaaPoista
 4. Kyllä näitä tilanteita pitää aina pysähtyä katselemaan...

  VastaaPoista
 5. Saman havainnon olen tehnyt.
  Kesäiset kuvat.

  VastaaPoista
 6. Se on totta että hevosia minäkin olen enemmän nähnyt. Kait niitä heppatyttöjä on vähän jokapuolella.
  Nykyään sentään näkyy lehmiä laitumella, kun tuli se ulkoilupakko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikille mukavista kommenteista! :)
   Googlasin tuota ulkoilupakkoa ja tosiaan nyt on tullut asetus heinäkuun alusta, että talvisin kytkettynä olevien lehmien on päästävä touko-syyskuun välisenä aikana vähintään 60 päiväksi laitumelle tai muuhun jaloittelutilaan.
   Tulemme siis jatkossa varmaan taas näkemään lehmien iloista laiduntamista vähän enemmän.

   Poista
 7. Minulta puuttuukin vielä tämän kesän lehmäkuva. Uimarantareissulla niitä on nähty, mutta eipä ole kuvaa napattu. Olen aina iloissani kun näen lehmiä laitumella, sillä niin harvinaista se nykyään on. Olen tehnyt myöskin tuon havainnon, että hevosten näkeminen ei puolestaan ole lainkaan harvinaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmin hevosia näki hyvin harvakseltaan. Ilmeisesti hevosharrastus on lisääntynyt.

   Poista
 8. Meillä oli lapsuudenkodissani lehmiä, mutta siitä on jo pian 30 vuotta, kun vanhempani luopuivat niistä. Lapsuus tulee mieleen aina lehmistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehmistä tulee minullekin mieleen mukavia lapsuusmuistoja.

   Poista
 9. Hienoa, kun tallensit lehmiä. Niitä ei todellakaan liian usein näe laitumilla. Kauniit ovat kuvasi. Kesäistä tunnelmaa täynnä.
  Ps. Yritin liittyä lukijaksesi, mutta olen muuttanut blogini mallia ja tällä hetkellä en pääse mihinkään blogiin lukijaksi. Lähetin bloggerille tietoa. Yritän myöhemmin uudelleen.
  Kesäistä keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mukavaa kun tulit vierailemaan ja toivottavasti onnistut liittymään lukijaksikin. :)
   Hyvää kesän jatkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!