Kuva

Kuva

maanantai 11. heinäkuuta 2016

Salomailla

Välillä tekee mieli lähteä kauas pois kaupungin hälinästä. Alkaa tuskastuttaa ihmisten paljous ja ainainen kiire ja meteli. Tulee outo kaipuu keskelle syviä saloja ja kirkkaiden vesien äärelle. Erämaan hiljaiseen kutsuun vastaa joka kesä useita suomalaisia. Kaupungit hiljenevät ja tyhjenevät asukkaista kun ihmiset katoavat kuka mihinkin suuntaan keskelle tiettömiä taipaleita puhtaiden vesien rantamille. 
Suomen luonnossa olisi paljon esiteltävää turisteille. Voisimme mainiosti lisätä matkailun osuutta ilman, että menettäisimme luonnon rauhan. Meillä riittää asumattomia alueita ja metsiä yllin kyllin omaan rauhoittumisen ja eristäytymisen tarpeeseen kuin ulkomaalaisille ihmeteltäväksi. On yhä paljon pitkiä metsäteitä ajettavana ilman ainuttakaan asumusta moneen kilometriin. Mutta elämme silti sujuvaa modernia elämää metsien ympäröiminä villin ja kauniin luonnon keskellä. 

Näin suomalaiset salomaat herkistävät miettimään monenmoista. 


14 kommenttia:

 1. Voisin viettää tuolla pidempiäkin aikoja.
  Miehelle olen, joskus ehdottanut, ennen, kuin sairastui vakavasti, että muutetaan lappiin jonnekkin korpeen. Ei oikein innostunut asiasta ja nyt, kun on sairastunut vakavasti, en minäkään halua pois hyvien hoitojen läheltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. On elämäntilanteita, että on parempi asua kaikkien palveluiden lähellä. Olen pahoillani miehesi sairastumisesta.

   Poista
 2. Kauniita maisemia ja kuvia.
  Tunnistan tuon tuntee, halun päästä välillä keskelle erämaata, ilman yhtäkään kaupungin ääntä.
  Ihanaa, että sellainen on mahdollista silloin tällöin. Vaikka näin kesällä, kun kaikki on niin kaunista.

  Tulla tupsahdin tänne blogikierroksellani. Mukava tunnelma blogissasi. Kiva oli lukea postauksiasi.

  Oikein hyvää heinäkuun jatkoa! Palaan toistekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Mukavaa, että pistäydyit ja jäit lukijaksi. Oikein hyvää heinäkuun jatkoa sinnekin ja tervetuloa toistekin!

   Poista
 3. Hiljaisuus tekee hyvää.
  Rauhoittavat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnon ääniä kuunnellessa mieli tosiaan lepää. :)

   Poista
 4. Kyllä luonnon rauha tekee tosi hyvää ihmiselle. Itse täällä maalla asuessani nautin eniten juuri luonnon läheisyydestä. Joitain muita asioita sitten kyllä kaipaa kaupungista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on niin suloista kaikessa rauhassa kuunnella puiden huminaa ja muita luonnon ääniä. Istuskella ihan hiljaa ja antaa ajan kulua.

   Poista
 5. Viisaita mietiskelet. On meillä kaunis kotimaa, jota voisi mieluusti näyttää myös vierailijoille - ja nimenomaan tuolta korpitaipaleiden näkövinkkelistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ajatellut, että kun meillä on mahtava luonto niin sitä voisi esitellä turisteille paljon runsaammin. Voisimme enemmän hyödyntää tätä pohjoista eksotiikkaa. Luulen, että maailmalla on paljon ihmisiä, joita kiinnostaisi tulla tänne katsomaan jos me vaan vähän enemmän tarjoaisimme luontoamme ja omaleimaista kulttuuriamme näytille. Ja tarkoitan tässä nyt nimenomaan turismia, josta me hyötyisimme taloudellisesti. :)

   Poista
 6. Ihan samaa mieltä, että Suomessa on luontoa myös turisteille. Tässäkin kaupungissa asuinalueeltamme pääsee sadan metrin päästä luontopolulle ja isojen vesien ulottuville. Metsää ja vettä on joka puolella...vartissa lähtee stressi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hienoa kun saa asua luonnon lähellä.

   Poista
 7. Meilläkin oli mukava tulla kotiin reissusta metsän keskelle, mutta toisaalta kun aina on muuten ihan metsässä, niin on kiva päästä välillä kaupunkiin ja ihmisten ilmoille. Joskus nautin kaupungilla ihan vain siitä, että voi katsella ihmisiä. On hauska tehdä huomioita, vaikkapa tyyliin, että tuossapa on lapset aivan samannäköisiä kuin vanhempansa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä sanotaan, että vaihtelu virkistää. :) Vaikka omassa asuinympäristössä ei sinänsä olisi mitään valittamista, niin on silti mukava käydä välillä jossakin muualla.

   Poista

Kiitos kommentistasi!