Kuva

Kuva

keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Maaseudun kirkkoja

Maaseudulla ajellessa tulee välillä vastaan myös kauniita kirkkoja. Joskus huomaa maisemassa pilkistävän kirkon tornin ja silloin tekee mieli mennä lähemmäs katsomaan millainen kirkko siellä oikein on. Historia ja arkkitehtuuri kun kiinnostaa, niin pysähdyn mielelläni katsomaan kirkkoja ja muita merkittäviä rakennuksia. Kuvasin nyt kaksi puukirkkoa Hausjärveltä.
Tässä on Hausjärven vuonna 1789 valmistunut kirkko. Se on Hämeen ainoa puinen ristikirkko. Rakennusmestarina oli kirkonrakentaja Martti Tolpo, joka on rakentanut myös maailman suurimman puukirkon Kerimäelle.
Tämä kirkko on Mommilan kirkko. Mommilan kirkko valmistui vuonna 1904. Se sijaitsee myös Hausjärven kunnassa Mommilanjärven rantamilla.
Mietin, että olisi kiva ottaa kuva kaikista Suomen kirkoista mutta niitä on niin paljon, että siinäpä vasta olisikin kova urakka. Pelkästään pääkaupunkiseudulla on lähes jokaisessa kaupunginosassakin oma kirkkonsa ja niitäkin on jo paljon. Ehkä kuitenkin kuvaan niitä kirkkoja mitä sattumalta tielle osuu tai ovat muuten kauniita ja merkittäviä.


10 kommenttia:

 1. Minua kiinnostaisi myös tänä kesänä käydä joissain kirkoissa, toki muutenkin tutustumassa, mutta myös kuvaamassa. Kirkot ovat kauniita ja niissä on tosiaan paljon historiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirkot ovat myös kaikki erinäköisiä niin sekin tekee kuvaamisesta kiinnostavaa.

   Poista
 2. Kyllä noissa puukirkoissa on vaan oma tunnelmansa. Ovat myös kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Ovathan kirkot usein olleet se alueen komein rakennus.

   Poista
 3. Kauniit kuvat kaikenkaikkiaan:) Minä keräsin muutama vuosi aiemmin kirkkopostikortteja ja jonkin verran meillä on itse kirkoista otettuja kuvia. Nyt se kirkkkokuvien kerääminen on jäänyt, mutta silti ne kirkot kiinnostaa.

  VastaaPoista
 4. Hienot kuvat kauniista kirkoista.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos. :) Hyvää viikonloppua myös sinne!

   Poista

Kiitos kommentistasi!