Kuva

Kuva

lauantai 18. kesäkuuta 2016

Vain hetki aikaa

Raikasta vihreyttä ja runsasta vehreyttä on kesä parhaimmillaan. Mehiläiset pörräävät kuumina kesäpäivinä kukasta kukkaan. Luonto hehkuu kukkaloistoa ja värejä. Kuvattavaa riittää yllin kyllin.

Olen yrittänyt vangita kuuman kesäpäivän tunnelmaa valokuviin mutta toistaiseksi aika vaatimattomin tuloksin. Helteistä ilmaa ja kuumuutta näyttää olevan vaikeampi saada kuviin kuin talvista kylmyyttä. Kuumuuden kyllä tuntee iholla ja kuulee heinäsirkkojen sirityksenä mutta miten sen saisi näkymään kuvissa kesän lämpönä?

Sitten keskipäivän aikaan pilvettömältä taivaalta paistava aurinko on liian kirkas ja latistaa maiseman. Valotuksellisesti parhainta kuvausaikaa on aamupäivisin ja iltapäivisin. Varjoisia kohtia kuvatessa onnistunee joskus paremmin kuin avoimen taivaan alla. Siinä tosin on ongelmana taivaan ja tummemman kohdan erilainen valottuminen. 

Siitä huolimatta kamera kaulaan ja menoksi heti kun sää sallii. Suomen suvi on lyhyt ja arvaamaton. Pitää yrittää ottaa kesästä kaikki ilo irti ennen kuin se taas karkaa syksyn viimojen tullen.
Hiukan on ollut ongelmia bloggerin kanssa viime aikoina. Asetukset eivät pysy kohdallaan ja muuta sellaista säätämistä. Onko muilla ollut ongelmia? Mukavaa viikonloppua!


10 kommenttia:

 1. Kaunis kesäinen kuva. Tekisi mieli lähteä katsomaan, mitä tuon tien varrelta löytyy. Bloggerin kanssa minulla on välillä ollut sellainen ongelma, ettei pysty säätämään haluamiaan asetuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän. :) Kuva on ihan arkisesti omakotitaloalueelta missä kasvillisuus on kuvauksellisesti peittänyt talot ja tien varren postilaatikot. Asetuksien kanssa minullakin on juuri ollut ongelmia mutta täytyy toivoa, että asia korjaantuu taas.

   Poista
 2. En ole nyt noita ongelmia huomannut, mutta aina välillä vähän oikuttelee..:)
  Upea kuva!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. :) Jonkinlaista oikuttelua on nyt tosiaan vähän ollut.

   Poista
 3. Ihanaa vihreyttä! No, juuri tällä hetkellä mulla on toisessa blogissa auki se ongelma, ettei valmiiksi kirjoittamani vastaus kommenttiin suostu menemään julki. Eikä auta sekään, että yrittäisi muuttaa tekstissä jotain pientä ja siten pääsisi eteenpäin. Ei suostu tekemään mitään. Ehkä pitää yrittää kirjautua ulos ja kokeilla uudestaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä nyt näkyy vastaaminen kyllä toimivan mutta esim. lukuluettelon asetukset muuttuivat yhtäkkiä.

   Poista
 4. Kesä on lyhyt, enemmän pitäisi kuvat luontoa, siis minun :) Kohta on juhannus ja sitten pian on heinäkuu!!
  Mulla ei toistaiseksi ole ollut bloggerin kanssa ongelmia.
  Ihanan kesäinen kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta alkavat päivät taas lyhentyä. Vaikka onhan heinäkuu vielä täyttä kesää ja elokuukin usein.

   Poista
 5. Liityin blogiisi jäseneksi/lukijaksi. Voit myös liittyä minun blogini jäseneksi, kiitos etukäteen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!