Kuva

Kuva

maanantai 13. kesäkuuta 2016

Senaatintorin maisemissa

Tuomiokirkon portailta kuvasin edessä aukeavaa näkymää. Liikenne oli vilkasta, turisteja oli paljon ja turistibussit pyörivät Senaatintorin ympärillä vieden ja tuoden lisää ihmisiä kaiken aikaa.
Senaatintoria reunustavat julkiset rakennukset ilmentävät keskushallinnon, kirkon ja yliopiston asemaa 1800-luvun Suomessa. Valtakunnan ja pääkaupungin keskuksena aukiolla on vakiintunut kansallinen symboliasema. Senaatintori on Helsingin tunnetuimpia nähtävyyksiä ympärillä sijaisevine rakennuksineen.
Valtioneuvoston linna rakennettiin alkujaan Suomen senaattia varten. Rakennuksen suunnitteli arkkitehti C. L. Engel ja se valmistui vuonna 1822. Se on näyttävä uusklassismin luomus korinttilaisine temppelipäätyineen, kupoleineen ja rakennukseen torilta johtavine porrassommitelmineen. Nykyisin siellä toimivat valtioneuvoston kanslia, oikeuskanslerin virasto ja valtaosa valtiovarainministeriötä.
Torin vastakkaisella laidalla on Helsingin yliopiston päärakennus, joka on yliopiston hallinnollinen keskus. Se valmistui vuonna 1832 ja on myös C. L. Engelin suunnittelema. Rakennuksessa on useita opetustiloja ja sen suurin sali on 700 paikkainen juhlasali.


6 kommenttia:

 1. Voi, kylläpä Helsinki on tosiaan ihana kaupunki. En ole käynyt siellä vuosiin. Nyt tuli melkein ikävä, kun nuorena siellä asuinkin reilun vuoden... eli ei kovin pitkään kuitenkaan. Tuo Senaatintorikin on tosi kaunis paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingin keskustassa on paljon kauniita rakennuksia. Niitä on hauska katsella ja kuvata sekä myös tutustua historiaan.

   Poista
 2. Kaunis kaupunki, pitäisi oikein ajankanssa käydä siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin suositella! :) Helsingistä löytyy nähtävyyksiä ja tapahtumia moneen makuun.

   Poista
 3. Voi ihan kuvitella, että tuolla on jatkuva kuhina, kun ihmiset käyvät tutustumassa paikkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Vilskettä oli ja muitakin kameran kanssa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!