Kuva

Kuva

perjantai 29. huhtikuuta 2016

Vuokkoja metsässä ja jotakin muutakin

Vuokot ovat kevään ensimmäisiä kukkijoita leskenlehtien jälkeen. Lähimetsistä löytyi harvakseltaan pieniä ryppäitä sinivuokkoja ja vähän jo valkovuokkojakin. Valkovuokot olivat vielä kovin nuppuisia. 

Mutta roskien määrä oli järkyttävä! Oli tupakka-askia, mehutölkkiä, sytkäriä, pulloa sekä kaikenlaista paperin ja muovin palaa viskottu suruttomasti tien varsille. Sieltä seasta oli ikävää yrittää ottaa kukista roskatonta kuvaa. Eikä tämä roskaisuus näytä olevan pelkästään kaupunkialueiden ongelma. Maaseudun metsäpolkujen varsilla on näkynyt sohvanraatoja ja jääkaappeja. 

Roskat maatuvat luonnossa hyvin huonosti, jotkut ei ollenkaan, kuten lasi. Löysin tiedon, että esimerkiksi paperisen nenäliinan maatuminen vie 1-2 vuotta. Tupakantumppikin kestää 15 vuotta ja pussinsulkijat satoja vuosia. Pysäyttävää tietoa. Vastedes olen tarkempi siitä, ettei taskustani tipahda vahingossa karkkipapereita tai mitään muutakaan roskaa minnekään.


10 kommenttia:

 1. Tosi harmillista se roskaisuus. Ihania nuo kukat. Täällä olen nähnyt vasta leskenlehtiä. Sini- ja valkovuokkoja täällä päin ei näekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsuudessani sinivuokot olivat harvinaisempia. Nykyään niitä on alkanut näkyä enemmän.

   Poista
 2. Vuokot, kevään kukkijoita. Luonnon roskaaminen harmittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri. Roskaisessa luonnossa on ikävä kulkea.

   Poista
 3. Kauniita kuvia:) Itse olen vasta pikaisesti autonikkunasta nähnyt keltaisen läiskän, jonka täytyi olla leskenlehtiä.

  VastaaPoista
 4. Roskien heittäminen luontoon on käsittämätön ilmiö! Nostit esille tärkeän aiheen pysäyttävine numerofaktoineen. Kiitos myös kauniista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkovuokkokuva onkin todella konkreettisesti otettu roskia väistellen. :) Mutta onneksi suurin osa kauniista luonnostamme on vielä suht puhdasta.

   Poista
 5. Ihania kuvia jälleen! Roskaamista on tosiaan vaikea ymmärtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Näinhän se on, tarkoituksellista roskaamista on vaikea ymmärtää.

   Poista

Kiitos kommentistasi!