Kuva

Kuva

perjantai 15. huhtikuuta 2016

Kurjet ovat saapuneet

Olin menossa Ridasjärven lintujärvelle katsomaan olisiko siellä mitään kuvattavaa kun huomasin tien vieressä kurkipariskunnan. Ei muuta kuin äkkiä auton jarrut pohjaan ja takaisin päin. Hiippailin sitten keskellä peltoa lähemmäs koettaen maastoutua täysin harmittomaksi liikkujaksi. Kovin lähelle en päässyt ennen kuin kurjet päättivät, että eivät halua tulla ikuistetuksi lähikuviin.

Minä olin kuitenkin valtavan tyytyväinen, sillä tämä oli elämäni toinen läheisempi kurkihavainto ja tällä kertaa sentään oli kamerakin mukana. Yleensä olen nähnyt kurjet vain korkealla taivaalla kurkiaurana lentämässä.
Olin kuullut kehuttavan Hyvinkään Ridasjärveä hyväksi lintujärveksi. Siellä olikin paikalla joukko lintubongaajia kiikarit kaulassa. Kaikki linnut olivat kuitenkin niin valtavan kaukana, että erottuivat pelkkinä pieninä pisteinä. Erinomainen kiikari olisi varmasti välttämätön jos tuollaista harrastusta haluaisi oikein toden teolla ruveta harrastamaan.

Itse Ridasjärvi osoittautui sangen kaislikkoiseksi järveksi. Ei mitään uimaranta meininkiä ollenkaan mutta varmaan kaikenlaisille linnuille juuri oivallinen paikka. Niin kiinnostava luontokohde kuitenkin, että aion siellä käydä toistekin.


Uusia lukijoitakin on tullut blogiini. Tervetuloa! :)


12 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Mekin näimme pellolla kurkipariskunnan viime viikolla, mutta eipä ollut kameraa mukana:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Ehkä sinne tulee lisää kurkia toisella kertaa.

   Poista
 2. Kivan näköinen luontokohde. Lintuja on aina mukava nähdä, varsinkin keväällä se ilahduttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Muuttolintujen saapumista on hauska seurata. Tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista
  2. Kiitos. Itse asiassa luin jo blogiasi toisella nimellä, mutta nyt kun minulla on uusi blogi bloggerissa, niin on helpompi seurata blogiasi sieltä käsin. Tervetuloa kurkkaamaan vanhavirsi.blogspot.fi.

   Poista
  3. Okei. Täytyypä tulla vierailulle. :)

   Poista
 3. Olipa onnistunut reissu ja hyviä kuvia sait napattua! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aurinkoista viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 4. Tosi hienoje kuvia! Tykkäään!

  VastaaPoista
 5. Kurjet ovat upeita ja näyttäviä lintuja. Minulla oli viime vuoden alkusyksystä ilo ajella aamun varhaisina hetkinä pitkin Sipoon idyllisiä teitä, kun yllättäen 2 kurkea lensi hyvin matalalta tien yli, ja läheltä lensivätkin. Mahtava kokemus, jota en ehtinyt ikuistaa. Sen sijaan sinä ehdit saada linnuista hienot kuvat! Myös kuva kaislikosta ja veteen heijastuvista pilvistä on erityisen kaunis ja tunnelmallinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. :) Tuollaiset luontokokemukset on hienoja. Niistä jää hyvä mieli pitkäksi aikaa. Tervetuloa blogini lukijaksi!

   Poista

Kiitos kommentistasi!