Kuva

Kuva

torstai 7. huhtikuuta 2016

Hämeen linna

Tuli pyrähdettyä äkkiseltään Hämeenlinnassa. Ja totta kai kun siellä kerran olin, niin piti ainakin Hämeen linnaa kuvata. Paljon muuta en sitten ehtinytkään kun alkoi satamaan. 

Hämeenlinna on idyllinen pikkukaupunki eteläisessä Suomessa keskellä Hämeen metsä- ja peltomaisemia. Kaupungissa on paljon kauniita puutaloja ja isot vesistöt ympärillä. Kesäisin kaupunki on erityisen viehättävä ja olen siellä vieraillut vuosien varrella monenlaisissa tapahtumissa. Esimerkiksi Linnajazz on ollut mukavan rento musiikkitapahtuma, jossa olen viihtynyt hyvin. Tänä vuonna se järjestetään 7. - 10.7 2016. 

Hämeen linna kuuluu Suomen keskiaikaisiin valtakunnanlinnoihin. Se perustettiin oletettavasti Birger Jaarlin Hämeeseen tekemän ristiretken jälkeen 1200-luvun lopulla. Linna on kokenut vuosisatojen aikana sekä loiston, että rappion hetkiä. Paksuissa muureissa voi yhä nähdä eri aikojen rakennustyylejä ja vanhoja rauniotiloja. Hämeen linna on kunnostettu vanhaan asuunsa ja vieras voi kulkea samoissa huoneissa, joissa on eletty jo keskiajalla.

Kiersin nyt linnan ympäri ja otin valokuvia ulkopuolelta mutta sisälläkin kannattaa käydä. Olen siellä käynyt joitakin vuosia sitten ja se oli oikein antoisa kokemus. Etenkin jos osallistuu opastetulle kierrokselle saa kaikesta paljon enemmän irti.


6 kommenttia:

 1. Hämeenlinna on kiva kaupunki ja linna myös. Tein myös viime keväänä postauksen Hämeen linnasta mutta suurin osa kuvista hävisi blogista kun en vielä hallinnut WordPressiä kunnolla :( Siellähän kuulemma kummittelee kuten varmaan kaikissa linnoissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä harmillista. Täytyy myöntää, että on tässä bloggerissakin ollut opettelemista.
   Ja on kuulemma siellä kummituksiakin. ;) Opas kertoi meille kissakummituksesta, jonka tassun jäljet olivat yhä nähtävissä tiilissä.

   Poista
 2. Tuolla pitäisi päästä käymään joskus! Linnat kiehtovat mielikuvitusta. Turun linnassa olen käynyt, samoin Olavinlinnassa. Olavinlinnassa perheemme sai kulkea oppaan kanssa peräti ilman muita, koska muita opastettavia ei juuri silloin ollut. Turun linnassa puolestaan kuljimme omin nokkinemme ja sekin oli ihan mukavaa. Aikaa tuommoisiin reissuihin kyllä saisi varata, varsinkin jos innostuu jotain yksityiskohtia vielä kuvailemaan - tai mielikuvituksessaan haaveilemaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Mutta aikaa tosiaan kannattaa varata, että ehtii katsella rauhassa kaiken kiinnostavan. Linnat ovat jännittäviä minustakin. Vahinko ettei Suomessa ole niitä enemmän. Turun linnassa olen käynyt monesti mutta Olavinlinnassa vain kerran.

   Poista
 3. Olet onnistunut saamaan kuviin tallennettua hyvin linnan jyhkeyden. Kun sen vieressä kulkee ei sitä osaa hahmoittaa samalla lailla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!