Kuva

Kuva

tiistai 29. maaliskuuta 2016

Lintuja kuvaamassa

Sanoin ulos lähtiessäni ihan vitsinä, että menen kuvaamaan lintuja sillä en uskonut, että niitä tulee näkymään. Kuulumaan kyllä mutta kuvaan saaminen onkin sitten toinen juttu. Mutta niin siinä kuitenkin kävi, että lintuja tulin tällä kertaa kuvanneeksi. 

Kun näin pellolla joutsenia ja hanhia niin yritin hivuttautua varovasti kävellen mahdollisimman lähelle mutta linnut päästivät vain tietyn etäisyyden päähän. Kun minä lähestyin, ne kävelivät saman verran kauemmas. Siksi kuvissa linnut ovat selkä minuun päin menossa kauemmas. 
2 joutsenta näin uimassa joella mutta nekin olivat turhan kaukana. Siellä keskellä leveintä kohtaa ne myös pysyttelivät, vaikka odottelin, että jos olisivat uineet sattumalta vähän lähemmäs rantaa. Kauan sain odottaa, että molemmat linnut olivat yhtä aikaa pää ylhäällä. Jotakin hyvää syötävää siellä oli paljon koska kumpikin joutsen oli vähän väliä pää pinnan alla ja näin, että jotakin nokkaankin saivat. 

Pääsin kuitenkin näkemään ja kuvaamaan joutsenia paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Pitäisi hankkia parempi objektiivi, jolla saa kaukana olevista kohteista tarkempia kuvia mutta toistaiseksi täytyy pärjätä näillä välineillä mitä on.
8 kommenttia:

 1. Onpa kauniita kuvia ja maisemia täällä blogissasi <3

  VastaaPoista
 2. Mukava näitä oli katsella. Itse olen tänä keväänä joutsenia vasta lennossa nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lentäviä joutsenia minäkin olen aiemmin pääasiassa nähnyt. Tämä oli kyllä iloinen yllätys, että näinkin lähelle pääsin. Ja että juuri nyt oli myös kamerakin mukana.

   Poista
 3. Olet onnistunut saamaan hyvän kuvan joutsenista, toiset lennossa ja muut maassa. Aivan kuin jostain luontodokumentista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Se oli kyllä aika jännä sattuma. Pelkäsin, että kaikki linnut lähtevät lentoon ennen kuin ehdin saada ensimmäistäkään kuvaa.

   Poista
 4. Kauniita kuvia ja ihanan tyyni vesi! Joutsenet = <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joutsenet on kyllä niin ihania.

   Poista

Kiitos kommentistasi!