Kuva

Kuva

torstai 4. helmikuuta 2016

Kameran valinta

Kun joitakin vuosia sitten olin ostamassa ensimmäistä järjestelmäkameraani mietin pitkään Canonin ja Nikonin merkkien välillä. Tutkin kamerasivuja ja luin monenlaista netistä löytyvää tietoa. Vähitellen minulle alkoi hahmottua ajatus siitä, että ostaisin Nikonin D5100 kameran, sillä se oli saanut hyviä arvosteluja monelta suunnalta. Mukaan valitsin Nikkor AF-S DX 18-105 mm objektiivin, sillä siinä on kuvanvakaaja ja sitä oli myös kehuttu. 

Olen ollut erittäin tyytyväinen kameraani. Se on ollut vakaa, luotettava ja helppokäyttöinen. Siinä on paljon toimintoja, joihin en ole ehtinyt vielä perehtyä, joten oppimista ja haastetta riittää. Objektiivissa oleva kuvanvakaaja on aivan ehdoton ominaisuus. Ihastuin siihen kuinka paljon enemmän onnistuneita kuvia sellaisen kanssa tuleekaan. Aion jatkossakin ostaa kuvanvakaajalla varustettuja objektiiveja. 
Mitä huomioida järjestelmäkameran valinnassa?

1. Kameran merkki. Kullakin kameravalmistajalla on omat objektiivit ja lisälaitteensa, jotka eivät yleensä toimi muiden valmistajien kameroissa. Siksi kameran hankinnassa kannattaa selvittää etukäteen kunkin valmistajan objektiivi- ja lisälaitevalikoima ja sen pohjalta tehdä oma valintansa.

2. Mitä kuvaat ja missä. Mieti omat kuvaustarpeesi ja selvitä mikä kamera sopii ominaisuuksiltaan parhaiten tarkoituksiisi. Valitse myös objektiivi sen mukaan mitä haluat kuvata. Eri objektiivi vaihtoehtoihin kannattaa perehtyä.

3. Kameran käyttöohjeisiin kannattaa tutustua etukäteen.

4. Myös kameran koko ja käteen sopivuus kannattaa huomioida.

5. Hinta. Oman budjetin mukaan tietenkin.I like my Nikon D5100 camera and Nikkor lens. I´m getting surprisingly good pictures with it.
Before buying the camera, you have to make sure that you choose it carefully and with time, just to make sure that you can use the camera for a long time. You should compare the cameras from many price ranges before choosing the camera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!