Kuva

Kuva

tiistai 1. joulukuuta 2015

Rahapuu

Rahapuu (crassula ovata) on mehikasvi, joka luonnossa kasvaa eteläisen Afrikan savanneilla jopa kolmimetriseksi. Huonekasvina se voi kasvaa metrin korkuiseksi mutta yleensä se jää kuitenkin melko pieneksi ja pensasmaiseksi. Rahapuu on suosittu huonekasvi ympäri maailmaa ja myös bonsai-harrastajien keskuudessa.
En enää muista mihin hukkasin edellisen rahapuuni. Ehkä kastelin sitä liikaa. Nyt olen kuitenkin hankkinut uuden ja toivon onnistuvani sen hoidossa tällä kertaa paremmin. Rahapuu on mielestäni sangen hauskan näköinen kasvi ja sen hoitokin pitäisi periaatteessa olla helppoa.

Rahapuu pitää auringonvalosta ja se kannattaa sijoittaa valoisaan paikkaan mutta liiallista paahdetta on syytä välttää. Mullan saa antaa kunnolla kuivahtaa kastelujen välillä. Koska kasvi varastoi vettä lehtiinsä, sitä kastellaan talvikaudella 2-3 viikon välein. Kesällä voi kastella parin viikon välein. Kasvin veden tarpeen pitäisi näkyä siten, että lehdet muuttuvat pehmeiksi. Laimeaa lannoitetta voi antaa kasvukaudella kerran kuukaudessa kastelun yhteydessä. Mullaksi suositellaan kaktusmultaa tai tavallista kukkamultaa, johon on lisätty hiekkaa.

Hoito-ohjeet kuulostavat todella yksinkertaisilta mutta katsotaan kuinka onnistun. Tyypillisin virheeni huonekasvien kanssa on usein ollut kastelun unohtaminen liian pitkäksi aikaa. Tässä tapauksessa siitä ei kuitenkaan pitäisi olla haittaa. Hoito-ohjeissa sanotaan myös, että rahapuu saattaa keväällä kukkia jos sitä on talvilevon aikana pitänyt viileämmässä. Sen kyllä haluaisin nähdä! En ole aikaisemmin tiennyt, että ne voivat kukkiakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!