Kuva

Kuva

perjantai 4. joulukuuta 2015

Nuorta taidetta

Helsingin Taidehalli on toiminut keskeisenä kuvataiteen, arkkitehtuurin ja taideteollisuuden näyttelyiden tilana jo vuodesta 1928. Taidehalli syntyi taiteilijoiden keskuudessa heränneestä tarpeesta saada tila vaihtuville näyttelyille. Taidehallissa tuodaan esille koti- ja ulkomaista kuvataidetta, taideteollisuutta ja arkkitehtuuria.

Vuonna 1928 valmistunut Hilding Ekelundin ja Jarl Eklundin suunnittelema Helsingin Taidehalli edustaa 1920-luvun klassismia ja on tyylisuunnan tärkeimpiä rakennuksia Suomessa. Rakennus on suojeltu asemakaavassa ja se on määritelty rakennustaiteellisesti sekä kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi kohteeksi.

Taidehallissa on nyt parhaillaan Nuoret 2015 näyttely, joka lupaa näyttää mistä nuori suomalainen kuvataide on tehty. Esillä on alle 35-vuotiaiden suomalaisten tai Suomessa asuvien kuvataiteilijoiden uusia teoksia. Näyttely on esillä Taidehallissa tammikuun kolmanteen päivään asti.
Kävin katsomassa tätä näyttelyä ja olihan siellä oikein hienoja teoksia esillä. Eniten pidin Menetys nimisestä teoksesta. Katselin sitä pitkään ja vielä toisenkin kerran kierroksen lopuksi, sillä siinä oli ajatuksia herättävää tunnelmaa ja jotenkin jännä asetelma. Näyttelyssä olisi kuitenkin voinut olla enemmänkin nähtävää. Olisin mielelläni katsellut vielä koko joukon lisää.

Sain nopeasti napattua muutaman kuvan Taidehallista pimenevässä illassa ja tihkusateen lomassa. Ei ihan ollut perinteistä lumisen joulukuun tuntua vaikka muuten tunnelmaa olikin.


4 kommenttia:

 1. Olet saanut tallennettu sellaisen tunnelman, että se houkutteleen kiipeämään portaat ja käymään ovesta sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sepä mukava kuulla, sillä näyttely oli ihan näkemisen arvoinen ja rakennus itsessäänkin varsin kiinnostava.

   Poista
 2. "Suomen Taideyhdistys palkitsi kuvataidetta – Dukaattipalkinto Tuomo Rainiolle", HS otsikoi ihan pari päivää sitten. Spottasin kyseisen taiteilijan työn "Marmoriportaat" (videoteos) juurikin tuolla näyttelyssä kun vastikään kävin. Siistiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin myös kyseisen teoksen ja minustakin se oli todella mielenkiintoinen.

   Poista

Kiitos kommentistasi!