Kuva

Kuva

maanantai 9. marraskuuta 2015

Se kukkii sittenkin

Tässä on viime keväänä ostamani saintpaulia, jota pidin koko kesän ilmeisesti liian hämärässä olohuoneen pöydällä, jonne ei suoraa auringonvaloa osu koskaan. Se ei kukkinut sen ostohetken kukinnan jälkeen enempää ja lehtien kasvukin näytti vähän hyytyvän. Nyt olen pitänyt sitä noin 2 kuukautta ikkunalaudalla ja yllättäen se onkin innostunut tekemään paljon pieniä kukkanuppuja keskelle pimeintä marraskuuta. 
Ylhäällä on saintpaulia nyt ja alhaalla kesän "hämäräkäsittelyn" jälkeen eli ennen uutta kukkimisinnostusta. Noin paljon se valo kasveille merkitsee!
Hassua tässä on se, että ostaessani tämä kukka teki sinistä kukkaa ja nyt se tekee vaaleanpunaista. Olen miettinyt, että olenko mahdollisesti sekoittanut sen toisen samaan aikaan ostamani saintpaulian kanssa. Ostin nimittäin sinikukkaisen ja vaaleanpunakukkaisen. Se vaaleanpunakukkaiseksi luulemani tekikin yllättäen sinisiä kukkia ja nyt tämä alunperin sinikukkainen tekee vaaleanpunaisia kukkia. Omituista. En muista millään, että olisin vaihdellut niiden paikkaa. Onko joku muu huomannut näin käyvän, että saintpauliat vaihtavat kukkien väriä kesken kaiken?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!