Kuva

Kuva

torstai 26. marraskuuta 2015

Kaulaliina talveksi

Ostin viime talvena jokusen kerän vaaleaa norjalaista villalankaa, jotka sitten unohtuivat kaappiin. Nyt sattumalta löysin ne kun etsin jotakin muuta. Lankaa ei ole paljon, mutta se ehkä juuri ja juuri riittää sopivan pituiseen kaulaliinaan. Jos ei riitä, hankin vähän lisää vaikka se ei sitten olisikaan aivan samanväristä. Tarkoitukseni on siis kutoa pitkä kaulaliina, jonka voi kietoa kaulan ympärille kunnolla lämmittämään talvipakkasissa.
Dale garn on uusi lankamerkki minulle mutta ensivaikutelma ja varsinkin käsituntuma vaikuttaa lupaavalle. Sitä on helppo ja nopea kutoa eikä se ole mitenkään karheaa vaikka onkin täyttä villaa. Lisäksi lanka vyötteen pesuohjeen mukaan kestää 40 asteista konepesua, mikä on iso plussa. Sen aion heti sitten testatakin kun kaulaliinani on valmis.

Kutominen on ihanan rentouttavaa jos tekeillä on tällainen helppo työ. Välillä jopa niin rentouttavaa, että alkaa ihan unettaa eikä kutomisesta tule enää mitään. Joskus jos herään yöllä, enkä saa unta otan kutimen hetkeksi esille niin kohta uni taas maittaa. Lähipiirini onkin hyvin kaulaliinoitettuja, sillä teen niitä paljon.


2 kommenttia:

  1. Kutominen on minustakin rentouttavaa. Varsinkin kun tekee jotain sellaista, ettei tarvitse laskeskella silmukoita ja huivit on juuri sellaisia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoa käsityötä on mukava tehdä kun onnistuminenkin on varmaa. : )

      Poista

Kiitos kommentistasi!