Kuva

Kuva

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Tunnelmallinen kaupunki

Helsingin kauneimpia alueita on ehdottomasti empirekeskusta ja sen talot. Kun Venäjä valloitti Suomen vuonna 1809 ja Helsinki korotettiin Suomen autonomisen suuriruhtinaskunnan pääkaupungiksi kolme vuotta myöhemmin niin kaupungin uudeksi sydämeksi päätettiin rakentaa monumentaalinen empirekeskusta heijastamaan suuriruhtinaan ja keisarin valtaa.

Café Engel sijaitsee Sunnin talossa, Senaatintorin laidalla. Rakennus on yksi Helsingin vanhimmista kivitaloista. Se rakennettiin vuonna 1765 aiemman piipputehtaan paikalle. Alimman kerroksen rakennusmestarin nimi on jäänyt historian hämärään mutta ylemmät kerrokset lisättiin 1830-luvulla ja julkisivun suunnitteli Carl Ludvig Engel (1778-1840).

Tästä talosta otin kuvan tässä yhtenä iltana kun sattumalta olin sielläpäin liikkeellä. Itse kahvilassa en ole koskaan käynyt mutta aikomus on joskus pistäytyä. Tällaiset vanhat talot näyttävät todella hurmaaville ja tunnelmallisille etenkin iltasella kun ikkunoista näkyy valot ja kauniit katulyhdyt pääsevät oikeuksiinsa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!