Kuva

Kuva

maanantai 26. lokakuuta 2015

Kukkia ja kirjoja

Kun ulkona on pimeää tai sataa ja myrskyää täytyy keksiä jotakin mukavaa kotiin. Huomasin kaupassa rykelmän kauniita tulilatvoja ja nappasin siitä yhden mukaani. Aikaisemmin olen aina heittänyt tulilatvan pois kukinnan loputtua mutta nyt ajattelin, että kokeilen jos saan sen sitten kukkimaan vielä uudelleen. Ellei se ala kasvaa liian honteloksi, kuten joskus on käynyt. 


            


Hoito-ohjeet kuulostavat helpohkoille. Kastelua säännöllisesti ja kevyesti. Kevyesti myös lannoitusta mutta valoa saisi olla runsaammin. Jos tulilatvan haluaa saada uudelleen kukkaan niin kukinnan jälkeen sille pitää antaa useamman viikon lepoaika, kastella niukasti ja sitten pitäisi rajoittaa valon saamista, että kukkanuppuja alkaisi muodostua. Ohjeessa lupaavat, että päivän pituuden säätelyllä tulilatva voi kukkia minä vuodenaikana tahansa.  
Myös lukeminen kuuluu erityisesti syksyn ja talven ajan mukaviin harrastuksiin. Iltalukemiseksi valitsin Jane Austenia. Iki-ihanaa Ylpeyttä ja ennakkoluuloa voi lukea useammankin kerran ja Viisasteleva sydän on myös hauska tarina. Olen monesti harmitellut sitä, ettei Jane Austen ollut tuotteliaampi. Olisin mielelläni lukenut häneltä vielä monta kirjaa. Jos joku tietää jonkun vähän Austenin tyylisen kirjailijan niin kirjavinkkejä otetaan mieluusti vastaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!