Kuva

Kuva

maanantai 21. syyskuuta 2015

Saintpauliat

Pidän huonekasveista mutta en ole mikään varsinainen viherpeukalo. Koti näyttää kuitenkin viihtyisämmältä ja kodikkaammalta jos on edes muutama kukka, joten yritän kuitenkin joitakin kasveja saada pysymään hengissä. Olen monesti kokeillut saintpaulioita mutta ne eivät kestä minulla kovin pitkään. Ovat ilmeisesti aika vaativia kukkia vaikka niitä runsaasti onkin myynnissä kaiken aikaa.

Viime keväänä ostin kaksi saintpauliaa, jotka molemmat kukkivat runsaasti ostohetkellä. Toisessa oli vaaleanpunaisia kukkia ja toisessa vaaleansinisiä. Tämä vaaleanpunakukkainen on selvinnyt paremmin sillä se on ollut valoisammassa paikassa. Nyt se on tekemässä yhtä kukkaa, sinistä.

Toinen saintpaulia on ollut liian hämärässä, sillä se on alkanut nostaa lehtiä ylöspäin, valoa kohti. Sen siirsin nyt ikkunalaudalle kun ei enää ole niin kuumia päiviä ja katson miten se siinä pärjää.

En aio kuitenkaan vielä luovuttaa vaan keväällä aloitan lannoittamisen ja katson voinko saada nämä vielä kukkimaan. Pelkkänä viherkasvina saintpauliani ovat kyllä säilyneet pitkäänkin mutta uudelleen kukkaan saaminen on ollut vaikeaa.
Hoito-ohjeita olen lukenut vanhoista kukkakirjoista ja netistä tietenkin. Tavoitteena on tuollainen ihana kukkiva kasvi kuin tuossa tervettä kasvia esittelevässä kuvassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!