Kuva

Kuva

torstai 24. syyskuuta 2015

Neuleita

Viime talvena mieleni alkoi tekemään neulehametta. Aikani kiertelin kaupoissa etsien mutta sopivaa hametta ei löytynyt. Neulehameet eivät taida olla nyt erityisen muodikkaita, sillä niitä ei juurikaan ollut myynnissä.

Niinpä ostin lankoja ja päätin tehdä itse. Valitsin väriksi ruskean monikäyttöisyyden vuoksi ja ohjeen keksin itse. Aloitin helmasta ja kudoin kapean joustinneulereunuksen rullautumisen estämiseksi. Sitten loput pyöröpuikoilla aina vyötärölle asti, johon tein myös vähän joustinneuletta. Pikkuisen kavensin vyötäröä kohden, että se asettuisi paremmin. Harkitsen vielä vuorin laittamista siihen. Voihan sitä käyttää noinkin, neulos on tarpeeksi paksua ja tiheää mutta vuori voisi olla siitä hyvä, että hame säilyisi pidempään hyvänä. 
Hameesta innostuneena päätin tehdä siihen sopivan yläosan. Se on minulla vielä kesken. Liiviä tuosta ajattelin mutta saatan tehdä siihen hihatkin. Ohjeen otin jostakin vanhasta lehdestä.
2 kommenttia:

  1. Tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta yhdistelmältä. Ei ole välttämättä helppo löytää haluamansa hamemallin ohjetta. Sen totesin joskus itsekin. Mitä tuolle yläosalle kuuluu nyt?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!